Mor el cardenal Roger Etchegaray

El cardenal Roger Etchegaray, president emèrit del Pontifici Consell Justícia i Pau i del Pontifici Consell Cor Unum, ha mort als 96 anys a la ciutat de Cambo-les-Bains (França).

El purpurat va néixer a Espelette (diòcesi de Baiona). Era llicenciat en Teologia i doctor en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana.

Va ser secretari general de la Conferència Episcopal Francesa i el 1969 Pau VI el va nomenar bisbe auxiliar de París. El 1970 va ser nomenat arquebisbe de Marsella i va ser creat cardenal el 1979. El 1986 va organitzar la històrica Trobada per la pau a Assís.

El cardenal Etchegaray va ser sovint “ambaixador” de Joan Pau II en delicades missions diplomàtiques, com quan va ser enviat per a un treball especial de pau a Jerusalem el 2002, o el 2003 quan va mirar d’evitar la segona guerra del Golf. També va ser l’artífex de la visita del Papa polonès a Cuba el 1998. El 1994 va ser elegit president del Comitè Central del Gran Jubileu de l’Any 2000.

Era un home fortament compromès amb la renovació eclesial iniciada pel Concili Vaticà II i va promoure el diàleg, l’ecumenisme i la justícia.

Degà del Col·legi de Cardenals, amb la seva mort el col·legi cardenalici queda format per 213 purpurats, dels quals 118 electors.

El funeral es farà el proper dilluns a la catedral de Santa Maria de Baiona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!