El Papa visita el centre Dream de Sant’Egidio

“Veient la competència, professionalitat i amor amb quècuren i acullen tants malalts, concretament persones amb sida/VIH, sobretotdones i nens, em ve a la ment la paràbola del bon samarità.” Són les paraulesdel Papa en la seva visita al centre Dream de Zimpeto, a Moçambic, de laComunitat de Sant’Egidio.

“Tots els qui han passat per aquí”, ha destacat, “tots els quearriben desesperats i angoixats són com aquell home abandonat a una banda delcamí”. I ha assenyalat que aquest centre demostra que “algú es va aturari va sentir compassió, que algú no ha cedit a la temptació de dir ‘no es potfer res’, ‘és impossible combatre aquesta plaga’ i amb valor ha començat abuscar solucions”.

El fundador de Sant’Egidio, Andrea Riccadi, i lacoordinadora del centre, Cacilda Massango, han rebut el Papa. Massango hamanifestat la seva alegria per la visita del Pontífex a un lloc “on es rebengratuïtament medicaments, atenció sanitària i aliments, però sobretot dignitati amistat”.

La coordinadora del centre ha explicat que “jo mateixa socuna de les primeres malaltes que va conèixer Dream. Vaig decidir tornar el quehavia rebut (…) amb Dream vaig trobar una nova família que, a més delstractaments, m’ha donat dignitat i un futur per als meus fills”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!