El bisbat de Lleida comença el curs amb vicaris nous

La Cúria diocesana de Lleida ha acollit l’acte de presa de possessió dels nous vicaris: Mn. Lluís Sallán Abizanda, nou vicari general, i Mn. Jaume Pedrós Solé, nou vicari episcopal per al clergat.

El bisbe Salvador Giménez ha obert l’esdeveniment donant les gràcies al vicari general sortint, Mn. Josep Antón Jové, i donant la benvinguda a la Cúria als dos vicaris nous.

Mn. Jové ha afirmat que “m’agradaria que durant aquests tres últims anys la gent que hagi vingut a la Cúria s’hagi sentit acollida, escoltada, servida i estimada, les quatre paraules que vaig destacar durant la meva presa de possessió de l’any 2016”.

De la seva banda, Mn. Lluís Sallán ha explicat: “Utilitzaré paraules del Papa que ens recomana que siguem capaços d’agrair, que representa el reconeixement de l’altre i del seu servei. Vull que l’agraïment sigui un fil conductor tant en la Cúria com en la resta de la comunitat.” I també ha destacat una altra paraula, “sisplau, ja que tots som fills de Déu i assumim la nostra realitat vocacional”.

El nou vicari general també ha assenyalat que un dels reptes d’aquest curs serà la participació de tots els fidels a partir d’unes preguntes perquè el bisbe pugui elaborar el nou pla pastoral per als propers quatre anys. D’aquesta manera, parròquies, moviments i entitats vinculades al bisbat de Lleida poden participar amb les seves propostes en aquest nou pla. Aquest serà un any de reflexió i de pensar en el futur de la diòcesi.

Mn. Jaume Pedrós ha afirmat que “desitjo que els preveres ens puguem sentir una família i que entre tots puguem solucionar els conflictes que puguin sorgir”. També ha destacat que “hem de seguir treballant perquè totes les parròquies tinguin un equip parroquial” i, finalment, ha afegit: “Espero que puguem seguir estant al servei de l’Evangeli i que segueixi el compromís per anar a buscar gent que no està a l’Església i ser una Església en sortida.”

Mn. Lluís Sallán (1947, Sant Esteve de Llitera) és rector de les parròquies de Cappont, delegat diocesà d’Ensenyament, professor de l’IREL i de l’ISCREB de Barcelona i arxiprest de l’arxiprestat Seu Vella. Entre d’altres càrrecs, va ser director de l’Episcopal entre 1997 i 2003.

Mn. Pedrós (1943, Artesa de Segre) és rector de Sant Pere, canonge de la catedral, membre del Col•legi de Consultors, professor de l’IREL i director de la Casa Sacerdotal. És consiliari de diversos moviments.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!