Mor Mn. Ramon Anglerill

La matinada de dissabte passat va morir a l’edat de 81 anys Mn. Ramon Anglerill, rector de Saldes i Gósol, al bisbat d’Urgell. Conegut pel seu tracte amb la gent i la seva proximitat amb els feligresos, Mn. Anglerill sempre va ser considerat per molts com l’inspirador del personatge de mossèn Tronxo a la famosa novel·la de Mn. Ballarín, que d’altra banda va ser un dels millors amics d’Anglerill fins a la seva mort l’any 2016.
Nascut a la casa de Ferreres d’Olvan l’any 1938, Mn. Anglerill va exercir com a rector de Saldes i Gósol durant 49 anys, i la seva proximitat amb el poble el va convertir en una de les figures més singulars i emblemàtiques de Gósol. Mostra de l’afecte que li tenien els seus feligresos, l’any 2012 aquesta població de l’Alt Berguedà li va retre una festa d’homenatge que va servir tant per recordar el fort lligam que tenia amb la gent com per commemorar els seus anys com a sacerdot.
L’enterrament ha tingut lloc aquest dilluns a les 12 del migdia a l’església parroquial de Gósol, on el poble s’ha pogut acomiadar per última vegada del seu rector més estimat. En pau descansi.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!