“Som una baula en la vida per fer el bé”

“Entra en acción, empieza y no pares. Tienes un don, demuestra lo que vales.” Amb aquesta invitació directa i a ritme de rap, Obres Missionals Pontifícies (OMP) a Espanya engega la campanya del Mes Missioner Extraordinari Cadena de Bondades. A través d’un vídeoclip, que compta amb la col·laboració del raper Grilex i de la formació rapera Not From This World, OMP vol conscienciar sobre la possibilitat de fer un món millor. Els diners que es generin de les escoltes i els visionats del videoclip seran donats a les missions. Parlem amb Grilex sobre aquesta iniciativa pensada sobretot per arribar als més joves.

Com sorgeix un rap missioner?
Sorgeix com una proposta i iniciativa per part d’OMP. Em van contactar per comunicar-me la idea i veure què em semblava. Sincerament, després de parlar-hi i que m’expliquessin en detall la finalitat del projecte, que no és altre que ajudar els altres, em va deixar meravellat i vaig respondre amb un “sí” molt rotund per aportar-hi el meu granet de sorra amb el do que tinc, que és el rap.

Arribar als joves amb un missatge tan directe sobre Déu i l’amor, és una aposta arriscada?
Crec que els joves necessiten persones valentes que siguin coherents en la vida, per això apostar per un missatge trencador com és el de dur Crist a la boca i a les venes en el segle XXI, fa que més que una aposta arriscada sigui una aposta autèntica que busca fer reflexionar cada persona amb el missatge que transmetem. Calen urgentment persones que visquin l’amor sense fronteres.

La música és el millor vehicle per comunicar aquesta experiència als joves?
És clar, la música connecta amb el nostre jo més profund fent que ens hi sentim identificats (el que vivim amb el que s’expressa a la cançó). La música té un poder que si s’orienta per fer el bé i transmetre llum, pot fer que les persones indaguin dins d’elles mateixes, per començar a adonar-se que elles també tenen dret a estimar-se com Déu les estima i començar a buscar la veritat, i com la veritat és Déu, que puguin fer un moment d’introspecció.

Cadena de Bondades és una provocació molt directa… què voleu suscitar?
El que hem volgut fer és conscienciar totes les persones que tots som una baula a la vida per fer el bé i poder ajudar altres persones. I com a cadena, cadascun de nosaltres té una importància principal. És la unió de tots per a l’ajuda del món en l’àmbit econòmic, intel•lectual, mèdic i, fins i tot, espiritual.

Què representa per a tu la figura del missioner?
Representa l’essència mateixa de la vida de Jesús. L’entrega constant en realitats que, molts cops, ens poden esglaiar per les injustícies i horrors que ells mateixos veuen i que, tot i veure tanta pobresa i manca d’humanitat, s’entreguen per aportar llum en cada territori que trepitgen.

Generalment el missioner és molt admirat però poc imitat… tan “impossible” és el seu estil de vida?

Cal conscienciar més i millor les noves generacions del que és un missioner i que cadascú ho pot ser de formes diferents. No només és missioner la persona que va a un país subdesenvolupat per ajudar. Missioner és aquell que, fins i tot, en el seu país pot aportar el seu granet de sorra per ajudar a millorar les realitats que moltes persones poden viure, com les persones que ajuden els nens malalts als hospitals o els universitaris que busquen entre els seus companys qui està malament per poder-lo ajudar emocionalment, amb els estudis, etc. Tots som baules en aquesta gran cadena.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!