El Papa institueix el Diumenge de la Paraula de Déu

A través del motu proprio Aperuit illis el Papa ha instituït el Diumenge de la Paraula de Déu, que se celebrarà cada tercer diumenge del temps ordinari per fer créixer en el poble de Déu “la familiaritat religiosa i assídua amb la Sagrada Escriptura”.

La carta indica que “les comunitats trobaran una manera de viure aquest diumenge com un dia solemne. Serà important que a la celebració eucarística el text sagrat pugui ser entronitzat”.

Francesc assenyala que en aquest Diumenge de la Paraula els bisbes “podran celebrar el ritu del lectorat o confiar un ministeri similar per recordar la importància de la proclamació de la Paraula de Déu en la litúrgia”.

En aquest sentit, suggereix que els rectors “podran trobar la manera d’entregar la Bíblia, o un dels seus llibres, a tota l’assemblea per ressaltar la importància de seguir en la vida diària la lectura, l’aprofundiment i la pregària amb la Sagrada Escriptura, amb una consideració particular a la lectio divina”.

El Papa reitera també les seves recomanacions sobre l’homilia, amb un llenguatge simple adequat per a l’oient i recorda que “és una oportunitat pastoral que no s’ha de perdre! (…) Cal dedicar el temps apropiat per a la preparació de l’homilia”.

D’altra banda, el document subratlla la unitat entre la Sagrada Escriptura i la Tradició, “que també és la Paraula de Déu. Abans de convertir-se en un text escrit, la Sagrada Escriptura es va transmetre oralment (…), la fe bíblica es basa en la Paraula viva, no en un llibre”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!