Vetlla de reflexió i pregària pels encausats per l’1-O a Montserrat

Aquest dissabte 5 d’octubre, Montserrat acull la vetlla de reflexió i pregària en solidaritat amb els encausats per l’1 d’octubre. Mossèn Cinto Busquet ha explicat a Ràdio Estel com ha sorgit la idea i què s’hi farà.
La convocatòria es fa “davant l’exigència de cristians de diverses procedències i sensibilitats, dels mateixos empresonats i dels seus familiars, per tal de poder fer una cosa realment significativa en aquests moments d’incertesa davant de la imminència de la sentència del judici”. Mn. Cinto Busquet ha volgut destacar que “és una iniciativa molt transversal, no política ni reinvidicativa per demanar força a Déu per afrontar tot el que vindrà, tant pels encausats com per als jutges i als polítics”.
Durant la vetlla es llegiran textos de l’Escriptura, es faran cants com a pregària acompanyats amb música adient, també està previst que es llegeixi un text/pregària/reflexió dels mateixos presos i exiliats. En l’acte també participaran representants d’altres confessions cristianes i altres tradicions religioses que l’organització han convidat perquè puguin expressar una reflexió en aquest moment d’incertesa. En definitiva, ha explicat Mn. Busquet “es tracta de posar-se en una dimensió on tothom es capaç de trobar pau i força davant de coses que mou el sentit comú, com ara la injustícia”.
Mn. Busquet també ha volgut deixar clar que “no és Montserrat qui organitza aquest acte institucionalment, sinó que acull la proposta que fem un grup de laics i de preveres, i que precisament posa la condició que no sigui un acte polític, sinó un acte religiós”. En altres paraules, els organitzadors proposen “compartir un temps serè de recolliment i d’espiritualitat en aquests moments provats i durs per al nostre poble” i obert a tothom.
La convocatòria és aquest dissabte 5 d’octubre al vespre a Montserrat, i el lema és la “Veritat us farà lliures”. Si voleu participar en aquesta vetlla us heu d’inscriure al web
Pots tornar a escoltar l’entrevista AQUÍ

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!