Cristians i musulmans s'uneixen per defensar la llibertat religiosa a l'escola catalana

Tot i que des de l’any 1992 tant catòlics com evangèlics, musulmans i jueus tenen garantit per llei el dret a l’ensenyament de la seva pròpia religió a les escoles i instituts públics de Catalunya, els darrers estudis han demostrat que a la realitat aquest dret encara no està plenament garantit. Per fer front a aquesta situació, representants de les confessions cristiana i musulmana es reuniran el proper dimecres 23 d’octubre a la Universitat de Barcelona, on participaran en una jornada sobre “Educació contra el discurs de l’odi per raó de creences“.
L’acte, que conclourà amb una taula rodona dedicada a la “Prevenció de la radicalització: religió a l’escola“, comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Hernández i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d’altres.
Com ha explicat la Federació de Cristians de Catalunya, una de les entitats organitzadores de la jornada, el darrer “Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat” va mostrar que més de la meitat dels catalans està a favor de l’ensenyament confessional de la religió a l’escola. Per aquest motiu ha volgut destacar la importància d’actes com aquest, que suposarà un pas més per aconseguir que tots els pares puguin sol·licitar a l’escola que els seus fills rebin classes de la seva pròpia religió amb total garantia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!