Aposta per la pau i la no-violència

Dues entitats d’Església, Cristianisme i Justícia iJustícia i Pau, han volgut mostrar públicament la seva condemna més absolut ala violència i la seva aposta per la pau. En un tuit publicat el dijous 17d’octubre, el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, creat pels jesuïtes deCatalunya el 1981, ha posat en relleu “el seu rebuig a l’escalada de tensió iviolència que hem viscut a la nostra ciutat aquests dies”, així com la sevaaposta “per la pau i la no-violència a l’estil de l’Evangeli com a forma deresolució dels conflictes”. Finalment, l’entitat també mostra la seva voluntatde col·laborar per “construir diàleg i reconciliació”.

El mateix dia també publicava un fil de Twitter Justícia iPau, associació de dret canònic de l’arxidiòcesi de Barcelona. “Justícia i Pauexpressa la seva indignació davant dels repetits episodis de violència ivandalisme dels darrers dies a Catalunya, que destrueixen la convivència”, hamanifestat l’entitat presidida per l’advocat Eudald Vendrell. Uns actes“absolutament inacceptables i injustificables” que mereixen la màxima repulsióde la societat. Justícia i Pau ha acabat el fil de Twitter dient que “no hi hacap causa que justifiqui les agressions a les forces de seguretat ni ladestrucció de béns públics o privats”.

“Ha arribat el moment de demanar una intervencióinternacional”

El qui fou president de Justícia i Pau, l’economista iactivista social Arcadi Oliveres, també s’ha manifestat en contra delsaldarulls viscuts a Barcelona i altres ciutats de Catalunya. Ara bé, també haestat molt contundent a l’hora de criticar la policia: “No soc gens partidaride la violència per part dels manifestants cremant contenidor i mobiliari urbà,però vull que quedi clar que el gran responsable de la violència és l’Estat”.

En una entrevista concedida al programa A primera hora deRàdio Estel, Arcadi Oliveres s’ha mostrat partidari de les accions dedesobediència civil des de la no-violència, alhora que ha lloat la barrerahumana protagonitzada per l’entitat En Peu de Pau, els Bombers, el Sindicat deManters o Open Arms. “Aquesta acció és molt favorable i és un primer pas cap aldiàleg que forçosament s’ha de produir”, ha dit Oliveres, que ha afegit que “haarribat el moment de demanar una intervenció internacional”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!