Per una catequesi adaptada als temps actuals

Els dies 15, 16 i 17 de novembre Vic acollirà la XII edició de les Jornades de Formació que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi a Catalunya i les Illes Balears (SIC) cada any per millorar les tècniques i processos d’aprenentatge de la catequesi.
Com ha explicat l’entitat en un comunicat, l’edició d’aquest any té una especial importància a causa de la necessitat urgent d’adaptar la catequesi als temps actuals, i per això els formadors se centraran en dotar de nous recursos als catequistes perquè puguin liderar una nova proposta catequètica en les seves comunitats cristianes. Aquests canvis passen principalment per aconseguir “superar la transmissió teòrica i formal d’uns continguts religiosos per propiciar la coneixença íntima de Jesús”, en un moment en el qual com ha dit el mateix SIC, els joves i les famílies arriben sense experiència de fe i participen poc o gairebé gens en la comunitat parroquial.

En total està previst que més de 250 voluntaris participin en aquesta trobada, que començarà el divendres 15 de novembre i compatarà amb la participació de Mons. Antoni Vadell, bisbe delegat de la Catequesi, i de Mn. Joan Àliga, director del SIC, entre d’altres.
El programa de les jornades es pot consultar a les webs dels diferents bisbats catalans, i es basarà en diverses experiències vivencials i pràctiques de catequesi perquè els catequistes puguin aprendre com adaptar les seves sessions als temps actuals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!