Francesc anima els tailandesos a promoure l’harmonia

El 19 de novembre el papa Francesc inicia la 32a visita apostòlica que el durà primer a Tailàndia (fins al dia 23) i després al Japó.
En la primera etapa el viatge es desenvolupa amb el lema Deixebles de Crist, deixebles missioners, en referència al 350è aniversari de l’establiment del vicariat apostòlic de Siam.

Com és tradicional, el Pontífex ha fet un videomissatge adreçat als tailandesos, on agraeix l’esforç de tantes persones que estan treballant per a la visita i on marca el que serà el recorregut per aquesta “nació multiètnica i diversa”, que posseeix “riques tradicions espirituals i culturals”.

Francesc destaca el treball d’aquest país per “promoure l’harmonia i la coexistència pacífica”, no només “entre la seva gent, sinó en tota la regió de sud-est asiàtic”.

“En aquest món que amb massa freqüència experimenta discòrdia, divisió i exclusió”, diu el Papa, “aquest compromís de forjar una unitat respectuosa de la dignitat de tot home, dona i nen pot servir d’inspiració per als esforços que les persones de bona voluntat arreu del món duen a terme per promoure un desenvolupament gran, veritable de la nostra família humana en solidaritat, en justícia i vivint en pau”.

En la trobada amb la comunitat catòlica de Tailàndia, el Pontífex avança que els animarà “en la fe i en l’aportació que facin a tota la societat”. També recorda que es trobarà amb “els germans i germanes budistes” els quals “donen testimoni eloqüent dels valors de la tolerància i l’harmonia”. Amb ells, afegeix, espera “enfortir els lligams d’amistat”.

El Papa confia que la seva visita “contribueixi a posar en relleu la importància del diàleg interreligiós, l’entesa mútua i la cooperació fraterna, especialment en el servei als pobres, als més necessitats i en el servei a la pau”, perquè en aquests moments “necessitem treballar molt per la pau”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!