Un Nadal contra la soledat de les persones grans

L’arribada del Nadal suposa l’augment del sentiment de soledat i l’aïllament social que pateixen cada dia les més de 780.000 persones que viuen soles a Catalunya. Aquesta situació, a més, s’agreuja notablement en el cas de les persones grans que viuen en soledat, que durant aquestes dates recorden les persones estimades que ja no hi són i les alegries viscudes.
Per ajudar-les, la fundació Amics de la Gent Gran, que treballa durant tot l’any en l’acompanyament de les persones grans, ha posat en marxa una campanya que té l’objectiu d’aconseguir que ningú no passi aquestes festes en soledat.
La campanya consisteix en l’organització de fins a 19 dinars de Nadal, repartits a 15 ciutats de Catalunya, en els quals fins al moment hi ha unes 1.500 persones convidades. A més d’aquests dinars, la fundació ha anunciat que també posarà en marxa diverses activitats de socialització especials, com per exemple una visita extra a cada domicili on viuen persones grans en soledat. En cada visita, els voluntaris els oferiran companyia i els entregaran un lot de Nadal.
Per tal d’arribar al màxim nombre de llars possibles i acabar amb l’aïllament social que afecta més de 175.000 persones grans a Catalunya, la Fundació Amics de la Gent Gran ha aprofitat aquesta campanya per fer una crida a la col·laboració ciutadana amb els donatius, que es poden fer a través del portal de la campanya, per transferència bancària (La Caixa ES51 2100 0900 92 0211405197) i per telèfon, trucant al 932 076 773. Com ha explicat l’entitat, totes les contribucions “són decisives per tirar endavant totes les accions que desenvolupa l’entitat durant tot l’any i perquè la gent pugui gaudir d’un Nadal en companyia“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!