Francesc convida a ser artesans d’hospitalitat

El 32è viatge apostòlic del papa Francesc té una primera etapa que el porta a Tailàndia del 19 al 22 de novembre, amb el lema Deixebles de Crist, deixebles missioners, en referència al 350è aniversari de l’establiment del vicariat apostòlic de Siam (1669).

En el discurs a les autoritats tailandeses, el Papa ha demanat un compromís amb la justícia internacional i la solidaritat entre els pobles per construir societats justes, sensibles i incloents”, capaces de sentir el crit dels germans que necessiten ser alliberats del “jou de la pobresa, la violència i la injustícia”.

Per això, ha animat a ser “artesans de l’hospitalitat”, homes i dones compromesos amb el desenvolupament integral dels pobles dins d’una família humana que “es comprometi a viure en la justícia, la solidaritat i l’harmonia fraterna”.

Francesc ha remarcat el respecte de Tailàndia per la diversitat i el seu compromís per construir “l’harmonia i la coexistència entre nombrosos grups ètnics, mostrant respecte i estimació per les diferents cultures, grups religiosos, pensaments i idees”.

El Papa també ha tingut paraules per a la petita comunitat catòlica i l’ha instat a treballar per superar les desigualtats. El Pontífex no ha oblidat parlar dels moviments migratoris i ha fet una crida a lluitar contra l’explotació dels més vulnerables.

Francesc també ha visitat l’Hospital Sant Lluís de Bangkok, que celebra 120 anys d’història, i s’ha trobat amb els malalts per “acompanyar-los, almenys mínimament, el seu dolor”.

El Papa també s’ha vist amb el patriarca suprem budista de Tailàndia, Somdet Phra Ariyavongsagatanana, amb qui ha reiterat el seu compromís i el de tota l’Església “per l’enfortiment del diàleg obert i respectuós al servei de la pau i del benestar d’aquest poble”. El Papa ha donat les gràcies al poble tailandès per permetre a la minoria cristiana del país poder gaudir de la “llibertat en la pràctica religiosa”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!