El Papa demana inculturar l’Evangeli a Tailàndia

Com és habitual en els seus viatges, a Tailàndia el Papa també s’ha reunit amb els sacerdots, religiosos, consagrats, seminaristes i catequistes, als quals ha suggerit que no tinguin por d’inculturar l’Evangeli. En aquest sentit, ha lamentat que el cristianisme sigui vist com una fe estrangera i ha demanat: “Deixeu que l’Evangeli es despulli de robes bones però estrangeres, per sonar amb la música que a vosaltres us és pròpia en aquesta terra i fer vibrar l’ànima dels nostres germans amb mateixa bellesa que va encendre el nostre cor.”

I una reflexió més: “Una vida consagrada, que no sigui capaç de sorprendre’t tots els dies, d’alegrar-te o de plorar, és una vida consagrada a meitat de camí.”

En la trobada amb els bisbes, el Papa els ha recomanat no clericalitzar la missió ni els laics, tenir sempre la porta oberta per als seus sacerdots i no buscar cap més mans sinó les de Déu. Davant les dificultats, els ha animat a mirar els sants precedents i va posar en relleu la figura del beat Nicolau Bunkerd Kitbamrung, perquè el seu exemple impulsi en ells “un gran zel per a l’evangelització a totes les Esglésies locals d’Àsia” i puguin ser, cada vegada més, “deixebles missioners del Senyor”.

Finalment, Francesc ha assegurat que la missió “és certament amor per Jesucrist, però alhora és una passió pel vostre poble“. Per això, ha demanat als bisbes que no tinguin por de “baixar al carrer i confrontar-se amb la vida mateixa de les persones que us han estat confiades”.

Reconeixent que l’Església tailandesa és una comunitat petita, el Papa els ha agraït el fet “d’anar endavant, anunciar, sembrar, pregar i esperar” i tot això, “sense perdre l’alegria“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!