Càritas convida a ser àngels que es mobilitzen per protegir els més pobres

Amb el lema Tots tenim un àngel, especialment al Nadal, Càritas llança la campanya de Nadal 2019 amb l’objectiu de mobilitzar les comunitats cristianes i tota la ciutadania a actuar davant les circumstàncies de precarietat i soledat de les persones més vulnerables.

D’aquesta manera convida ser capaços de despertar aquell àngel que tots portem dins, capaç de commoure’s i sentir el dolor i el patiment dels altres. Àngels que es mobilitzen i col·laboren. Es tracta d’una crida a l’acció concreta per protegir, servir, estimar i defensar la dignitat dels més pobres i vulnerables, que pretén ampliar la base social de donants de Càritas.

En aquest temps de Nadal, Càritas posa l’accent en la vigència del passatge evangèlic de la nativitat que s’encarna en aquells que continuen naixent en pessebres oblidats arreu del món. I destaca que la nostra societat necessita escolta, tendresa i acompanyament. Per això, Càritas destaca que “tots hem tingut un àngel, que ens ajuda a recuperar l’esperança, a dissipar les incerteses i a permetre’ns traspassar els nostres límits i fronteres”.

“Tots portem dins aquell àngel capaç d’apropar-se a aquells entre els quals va escollir néixer Jesús en una establia de Betlem: els més pobres, els descartats, els que viuen als marges dels camins.”

Càritas posa rostre a aquestes persones: famílies desnonades, dones maltractades, persones sense llar, immigrants, víctimes del tràfic, ancians sols… “Ells i elles ens exhorten a ser àngels acollidors i sensibles a l’amor”.

Per al delegat episcopal de Càritas espanyola, Vicente Martín Muñoz, aquesta campanya de Nadal “ens convoca profèticament a saber mirar la realitat amb profunditat, amb ulls de fe i cor afectat”. A les nostres mans, assenyala, està respondre a la crida a “sembrar esperança, oferint camins nous de vida, empenyent i il·luminant, enmig de tantes foscors”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!