Papa Francesc: “Tots som responsables de la vida del nostre proïsme”

Hem d’ajudar i salvar, perquè tots som responsables de la vida del nostre proïsme, i el Senyor ens demanarà que en rendim comptes en el dia del judici.” Són paraules del papa Francesc en la rebuda a un grup de refugiats arribats de Lesbos, gràcies als corredors humanitaris.

El primer que ha fet el Papa ha estat mostrar-los una armilla salvavides, la segona que rep com a regal per part d’un grup de socorristes.

El Pontífex ha recordat que és una injustícia que homes i dones hagin d’abandonar la seva terra i jugar-se la vida, patir abusos o acabar en un camp de refugiats o en centres de detenció.

Com podem deixar d’escoltar el crit desesperat de tants germans i germanes que prefereixen enfrontar-se a un mar tempestuós abans que morir lentament en els camps de detenció libis, llocs de tortura i esclavatge innoble”, s’ha preguntat el Papa.

I ha continuat qüestionant-se: “Com podem romandre indiferents davant dels abusos i la violència dels que són víctimes innocents, deixant-los a mercè de traficants sense escrúpols?”

Per això Francesc ha lloat el compromís de tantes persones que no són indiferents a aquest drama migratori i ha recordat: “El problema no es resol bloquejant els vaixells. Hem de comprometre’ns seriosament a buidar els camps de detenció a Líbia, avaluant i aplicant totes les solucions possibles.”

El Pontífex també ha fet una crida per denunciar i perseguir els traficants d’éssers humans, “sense por de revelar connivències i complicitats amb les institucions. Els interessos econòmics han de deixar-se de banda perquè la persona, cada persona, la vida i dignitat de la qual són precioses als ulls de Déu, sigui el centre”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!