El Telèfon de l'Esperança de Barcelona bat el rècord de trucades

Per tal de fer balanç de l’any i analitzar l’acció dels voluntaris del Telèfon de l’Esperança de Barcelona, l’entitat ha fet públiques les xifres de les trucades que s’han atès durant el 2019.
Com mostren les dades, un any més l’entitat ha superat el nombre de trucades ateses de l’any anterior, amb un total de 30.888, gairebé 5.000 més que el 2018, quan se’n van atendre 25.003. Aquesta xifra suposa que el Telèfon de l’Esperança de Barcelona hagi batut el seu rècord històric de trucades ateses en un any.
Com ha explicat l’entitat, un dels principals motius d’aquest augment de trucades és “la difusió que han fet els mitjans de comunicació de la tasca dels voluntaris“, a més de tota la presència a les xarxes que han permès donar a conèixer un servei que per a molts ciutadans encara era desconegut.
D’aquestes més de 30.000 trucades, gairebé la meitat han estat relacionades amb la salut mental, com la depressió, el suïcidi, o l’angoixa. Un 23% eren trucades que buscaven solucions a problemes de caràcter personal com el dol, la incomunicació o la soledat, i el 12% han suposat problemes de parella, familiars i de violència de gènere.
Un servei gratuït i anònim
Com ha volgut recordar la mateixa entitat en el comunicat, el Telèfon de l’Esperança és un dels pocs serveis que està a la disposició de la ciutadania les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Es tracta a més, d’un servei totalment gratuït, anònim, i confidencial. Tothom que ho necessiti pot trucar al 934 14 48 48, i sempre hi trobarà algú diposat a escoltar-lo.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!