Acaba el 2019 amb 29 missioners assassinats

Un any més, l’agència Fides ha recollit les dades dels missioners assassinats durant l’últim any. Segons aquest informe, 29 missioners van perdre la vida el 2019: divuit sacerdots, un diaca permanent, dos religiosos, dues monges i sis laics.

Després de vuit anys consecutius en els quals el nombre més gran de missioners assassinats s’havia registrat als Estats Units, des del 2018 Àfrica encapçala la llista.
A Àfrica van ser assassinats dotze sacerdots, un religiós, una religiosa i una laica; a Amèrica, sis sacerdots, un diaca permanent, un religiós i quatre laics; a Àsia, una laica, i a Europa, una religiosa.
Fides destaca el fet que hi ha una mena de “globalització de la violència”. Anteriorment, els missioners assassinats es concentraven principalment en un país concret o zona geogràfica. El 2019 el fenomen sembla més generalitzat i estès.
Aquest any han estat assassinats missioners a deu països d’Àfrica, en vuit d’Amèrica, en un d’Àsia i en un d’Europa.
L’agència Fides explica que fa servir el terme “missioners” per a tots els batejats, conscient que “en virtut del baptisme rebut, cada membre del Poble de Déu esdevé deixeble missioner. Cada persona batejada, sigui quina sigui la seva funció en l’Església o coneixement de la fe, és un subjecte actiu d’evangelització”.

La llista anual no es refereix només als missioners ad gentes en sentit estricte, sinó que intenta reflectir tots els casos en què batejats compromesos amb la vida de l’Església han mort de manera violenta, no expressament per “odi a la fe”.
Per això, no fa servir el terme “màrtir” per no entrar en el judici que l’Església pugui fer sobre alguns d’ells proposant-los per a la beatificació i canonització.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!