L'Hospital de Campanya de Santa Anna necessita nous voluntaris

En el seu afany per ajudar a les persones que es troben en situació de sensesostre a Barcelona, l’Hospital de Campanya de Santa Anna ha fet una crida per trobar nous voluntaris que es comprometin a col·laborar-hi periòdicament. Per fer-ho, la parròquia ha publicat a les xarxes un document amb el perfil de voluntaris que necessita, així com també els horaris i les tasques que haurien de complir.
«Càsting»
– Es necessita un voluntariat compromès amb una tasca no gens fàcil, però sí molt necessària i engrescadora: amb capacitat per acollir persones que per diferents circumstàncies estan al carrer, sense sostre.
– Amb un sentit de compromís fort per no faltar a les hores compromeses i, si no es pot, per avisar amb temps l’educador per poder suplir-lo.
– Disposat a formar-se per portar a terme un servei necessari amb els més desfavorits de la societat.
– Convençut/uda que és una tasca tan necessària que val la pena destinar-hi part del nostre temps.
Horaris
Comprometre’s tres hores setmanals fixes en una d’aquestes franges horàries:
De 8 a 11 h. L’hora més necessària per donar els esmorzars amb pau i estimació
D’11 a 14 h. Atendre i acollir. Es poden fer tallers fins a les 13 h, quan es neteja el lloc. Normalment és amb alguns dels acollits.
De 14 a 17 h. Atendre i acollir. Taller fins a les 19 h, hora en què es torna a fer neteja.
I això tots els dies de la setmana, inclosos diumenges i festius, que són els més difícils de cobrir. Normalment els dies de la setmana els cobreixen, a les hores lectives, els jubilats. Els caps de setmana podríem comptar amb gent més jove.

Tasques
Dues tasques específiques: Estar a la porta, acollint. Vigilar el lloc on dormen.
Entendre bé el sentit d’un «Hospital de campanya», que no és una obra social, sinó una església oberta a tothom qui ho necessita, a manera de «primers auxilis», per poder derivar a diferents institucions i llocs socials -tasca que fan la treballadora social i l’educador social.
Comprometre’s a assistir a les reunions de formació necessàries per a aquesta tasca amb el món de la marginació -que és sovint diferent del de la simple pobresa.

Tots els que es vulguin inscriure com a voluntaris poden fer-ho a la mateixa parròquia de dilluns a divendres demanant per l’Adrià, l’educador. Ell atendrà el voluntari que vulgui participar per explicar-li bé el carisma, el compromís i la tasca a la qual es compromet i posteriorment l’acompanyarà en les seves primeres experiències.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!