La basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès celebra el seu centenari

El 7 de gener passat, la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès es va omplir a vessar per celebrar el seu centenari com a basílica menor, títol que li va concedir el papa Benet XV el mateix dia de l’any 1920.
La celebració, presidida pel vicari general del bisbat de Sant Feliu, mossèn Josep Maria Domingo, va coincidir amb la festa de sant Ramon de Penyafort, el copatró de la vila, i és per això que va comptar amb la presència d’un gran nombre de preveres, així com també de l’alcalde de Vilafranca, el Sr. Pere Regull.
Com han explicat els mateixos membres de la parròquia, l’assoliment d’aquest centenari ha suposat un “motiu d’impuls per a la vida cristiana de la comunitat que s’hi aplega per celebrar la fe“, a més de ser un gran “estímul per a tota la vila i la comarca, ja que la basílica és un edifici emblemàtic que està en ple procés de rehabilitació“.
A l’eucaristia hi va participar la Schola Gregoriana de Vilafranca, i posteriorment el cor Ave Verum va interpretar l’Ave Verum acompanyat de l’orquestra de cambra Art i So i l’organista Berenguer Montserrat, tot sota la direcció de Miquel Benito. Per acabar, es van beneir i col·locar els dos símbols basilicals, el conpeu i el tintinacle, que els restauradors han recuperat especialment per a aquesta ocasió.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!