Presentat un itinerari de formació i acompanyament de promesos

La subcomissió episcopal per a la Família i Defensa de la Vida ha presentat l’itinerari de formació i acompanyament de promesos Junts en Camí, +Q2. Es tracta d’un projecte per acompanyar, preparar i ajudar els joves que viuen el nuviatge cap a la vocació matrimonial.
El material del curs està disponible a la web de la Conferència Episcopal Espanyola i comptarà amb una actualització en el temps.
L’objectiu del programa és presentar als promesos un camí de fe i acompanyar-los en el discerniment de la vocació matrimonial. A més, es tracta d’inserir el nuviatge dins del procés de maduració de la vida cristiana. L’itinerari s’adreça als acompanyants, formadors i responsables dels grups de promesos i cobreix tots els aspectes de formació integral i espiritual, de maduració en l’amor i de vivència comunitària.
A diferència d’un curset prematrimonial, que es fa quan ja s’ha pres la decisió de casar-se, aquesta proposta és un acompanyament en el temps que dura el nuviatge per discernir sobre la vocació a través del matrimoni i la família.
Actualment, algunes circumstàncies poden ocasionar una manca de preparació per assumir el compromís matrimonial. Aquest procés pretén poder preparar amb profunditat i dedicació, no una celebració, sinó una vocació.

El contingut del curs s’estructura en dotze temes, dividits en dues o tres sessions per a cadascun, amb un total de 32 sessions plantejades per dur-se a terme al llarg de dos o tres anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!