Noves pautes de l’Església de Hong Kong davant del coronavirus

L’Oficina de Protocol i la Comissió de Litúrgia de la diòcesi de Hong Kong ha publicat noves pautes per fer front a l’emergència pel brot del coronavirus. El document intensifica les mesures que ja va publicar la diòcesi el 23 de gener quan encara no s’havia declarat l’emergència.

El document insta els clergues, ministres litúrgics i fidels a observar estrictament les mesures del govern per salvaguardar el bé comú i prevenir la propagació de l’epidèmia en les comunitats parroquials i locals.

L’arquebisbe de Hong Kong, el cardenal John Tong Hong, ha exhortat tots els fidels “a fer tot el possible, a través de les pregàries i la pràctica de les virtuts de la fe, l’esperança i l’amor, per unir-se al govern i al públic en general en la lluita contra la nova epidèmia viral”.

Les pautes preventives afecten cinc àrees, per a un total de 30 mesures que van des de la higiene dels temples i locals parroquials fins a la protecció de les persones i l’ús dels elements litúrgics durant les celebracions.

Entre aquestes mesures, destaca l’ús obligatori de les mascaretes quirúrgiques per part dels sacerdots i diaques, així com dels fidels que les han de portar posades abans d’entrar al temple i a la sortida.

Es fa una crida als fidels i als ministres litúrgics per evitar l’assistència a les misses, fins i tot la dominical, en cas de sospita de contagi, símptomes respiratoris o que hagin estat en regions afectades pel virus.

Com a mesura temporal, no es proporcionarà aigua beneïda a l’entrada de les esglésies, es retiraran els fulletons litúrgics i d’himnes, i els fidels hauran de rebre la comunió només a la mà. També s’eliminarà la benedicció dels nens.

El document també preveu pautes detallades per a la visitació, unció i comunió als malalts i ancians, per a l’administració de la reconciliació als confessionaris i la limitació de les activitats parroquials.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!