La justícia absol el cardenal Barbarin

L’arquebisbe de Lió, el cardenal Philippe Barbarin, condemnat en primera instància a sis mesos de presó exempts de compliment per ocultació de casos de pederàstia a la seva diòcesi, ha estat absolt per un tribunal d’apel·lació francès.

El 7 de març del 2019, el Tribunal Penal de Lió va reconèixer culpable al purpurat francès per no haver denunciat els abusos comesos pel sacerdot Bernard Preynat, de la seva diòcesi, a joves escoltes entre el 1986 i 1991. Resolució que ara ha estat desestimada per apel·lació.

El cardenal Barbarin havia presentat la seva dimissió al papa Francesc després de la condemna del març, però el Pontífex la va rebutjar a l’espera que la sentència fos ferma. No obstant això, el purpurat es va allunyar de les tasques pastorals.

“Aquesta decisió obre un nou capítol en la meva vida. Tornaré a entregar la meva renúncia al papa Francesc com a arquebisbe de Lió”, ha dit a la premsa el cardenal.

El Vaticà ha reiterat la seva proximitat amb totes les víctimes d’abusos sexuals per part de religiosos. En una nota el portaveu del Vaticà, Matteo Bruni, ha dit que “la Santa Seu ha pres nota de la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Lió sobre el cardenal Philippe Barbarin i de la seva decisió [de l’arquebisbe] de posar el seu càrrec en mans del papa Francesc. I afegeix: “Francesc segueix de prop l’evolució d’aquests dolorosos esdeveniments i comunicarà la seva decisió en el moment oportú.”

De la seva banda, el president de la Conferència Episcopal Francesa, Eric de Moulins-Beaufort, ha emès un comunicat en què assegura la seva “comunió fraterna” al cardenal Barbarin, alhora que mostra la seva “gratitud a les víctimes que han parlat i que parlen per fer possible la veritat”. També reitera la seva determinació per continuar treballant “davant l’abús sexual o de poder, perquè no torni a passar en l’Església”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!