El tercer sector social català

Les organitzacions del Tercer Sector necessiten més i millor formació i una planificació més acurada dels plans formatius i de la inversió destinada a aquest aspecte. Amb aquestes paraules la Fundació Pere Tarrés ha resumit les conclusions del seu recent informe sobre l’estat actual del tercer sector social de Catalunya.
El document, que es pot consultar a la pàgina web de l’entitat (www.peretarres.org), mostra el diagnòstic de la formació de les organitzacions del tercer sector social català, i com ha explicat la mateixa Fundació Pere Tarrés en un comunicat, s’ha elaborat a “partir d’un qüestionari realitzat a 172 entitats amb més de quatre treballadors federats a la Taula del Tercer Sector l’any 2017, i panells d’experts amb 36 experts i expertes”. Partint d’aquesta metodologia, l’informe té l’objectiu de comprendre com es treballa la formació dels membres de les organitzacions del sector per donar-li significats contextualitzats i realitzar propostes de millora.
Poques hores formatives i una baixa inversió
Com mostra l’informe, a l’actualitat les entitats socials destinen un pressupost anual insuficient en qüestions formatives (22.000 euros les més grans i 1.000 les més petites). D’altra banda, pel que fa a les hores que es dediquen en aquest aspecte, l’estudi també posa en relleu que es destinen poque hores, tot i que també destaca que la tendència dels darrers anys és positiva, ja que el 52% de les entitats han augmentat les hores destinades a formació.
La falta d’hores i inversió han portat a la Fundació Pere Tarrés a fer una crida a les organitzacions perquè millorin la qualitat de la formació, un aspecte que és clau per afavorir la coordinació del propi sector i altres sectors i per fer front als nous reptes socials.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!