El Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona s’incorpora a la xarxa pública

Transcorreguts 141 anys de la seva fundació, el Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona, de les Missioneres de la Immaculada Concepció, s’incorpora a la xarxa pública el curs 2020-2021. Es converteix així en el primer centre concertat amb alumnat que s’adhereix a la xarxa pública des de l’aprovació del Decret Llei del 28 de maig que permet els canvis de titularitat. Situat al carrer de València, 252, al districte de l’Eixample, en aquest curs 2019-2020 té escolaritzats uns 400 alumnes des de P3 fins a 4t d’ESO.
Segons el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’objectiu del decret que obre la porta al canvi de titularitat “respon a la voluntat expressada tant pel Departament d’Educació com per l’Ajuntament de Barcelona de propiciar la incorporació de centres de titularitat privada a la xarxa de centres públics quan compleixin amb els criteris establerts per la normativa i quan hi hagi acord amb les titularitats dels centres corresponents”.
El nou institut escola estarà ubicat a l’edifici que ocupa actualment el Col·legi Immaculada Concepció i que el Consorci d’Educació llogarà durant 17 anys, que es poden anar prorrogant cada 5. L’administració farà una inversió de 2.123.000 d’euros que servirà per adequar el centre als nous requeriments dels projectes educatius.

En la nota posterior a la roda de premsa celebrada al mateix centre, el Departament d’Educació es compromet a mantenir els llocs de treball dels actuals 32 docents i 7 persones de PAS (Personal d’Administració i Serveis). Alhora, en el curs 2020-2021, l’equip comptarà amb 6 docents més. Passaran tots a ser personal laboral del Departament d’Educació, amb una organització de la jornada i unes condicions laborals segons l’estàndard de personal docent de la Generalitat. El centre comptarà amb una nova direcció.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!