Les relíquies dels pastorets de Fàtima visiten Catalunya

Amb motiu de la commemoració dels 100 anys de la mort dels pastorets i vidents de Fàtima santa Jacinta Marto (el 20 de febrer vinent) i del seu germà sant Francesc (el 4 d’abril passat), les seves relíquies visiten Catalunya. Parròquies, escoles, convents i moviments eclesials acullen les relíquies en una iniciativa promoguda per la Milícia de la Immaculada i Ajuda a l’Església Necessitada (ACN).
Miquel Bordas, president de la Milícia de la Immaculada a Espanya, ens recomana visitar les relíquies “com si tornéssim a ser nens nosaltres mateixos, amb aquella genuïna obertura i ganes de trobar-se amb uns amics de la nostra edat, que ens han vingut a visitar, que ens estimen i que ens precedeixen, volen ensenyar-nos el camí cap al Cel que mena a la veritable felicitat, és a dir, a la santedat”.
Els pastorets de Fàtima, ens comenta, “són vides afaiçonades per l’Evangeli segons la mateixa escola de Maria“. Així, destaca, “els nostres pastorets són uns laics “compromesos”, els quals, enmig de la seva vida tan oculta, tan insignificant, han pres partit, intercedeixen per la pau en un món dividit i ens ensenyen que només quan ens refiem totalment de Déu, sense reserves, la nostra vida té autèntic sentit i és plena”.
Amb aquesta visita es recorda i es difon l’actualitat del missatge de conversió que va transmetre la Mare de Déu a Fàtima, i del qual els germans Marto amb la seva cosina Llúcia van ser altaveus eficaços i testimonis creïbles.
La presència de les relíquies a casa nostra també és una oportunitat per promoure la devoció a l’Immaculat Cor de Maria, per això la Milícia de la Immaculada ha donat el seu suport a aquesta visita. “El missatge de Fàtima és d’un optimisme inigualat: ‘Al final, el meu Cor Immaculat triomfarà'”, subratlla Bordas. “En una societat com la nostra que experimenta ara i adés d’una manera punyent les conseqüències de viure com si Déu no existís, on s’estén el desànim disfressat de frivolitat i materialisme, especialment entre els joves, posar-se en mans de la Immaculada, la tota pulchra, ben a prop del seu cor, és una garantia per tal de no malbaratar la gràcia divina, que no ha de mancar mai.”
Aquesta iniciativa s’organitza conjuntament amb Ajuda a l’Església Necessitada. En aquest sentit, Miquel Bordas recorda que les aparicions a Fàtima van tenir lloc en un context de política anticlerical i laïcista a Portugal, “d’altra banda, el missatge de Fàtima del 13 de juliol del 1917 ja feia esment a les terribles persecucions i martiris dels cristians que es verificarien ben aviat. Per això, ACN sempre ha vist en la Mare de Déu de Fàtima la seva intercessora. A Fàtima la Mare de Déu va mostrar als pastorets el vincle indestriable entre l’Església que sofreix i el Sant Pare que la pastura. Viure els missatges de Fàtima, posar-los en pràctica, també implica acompanyar afectuosament, amb devoció filial, la tasca àrdua del Pontífex Romà, mitjançant la nostra pregària incessant i els oferiments personals”.
L’esdeveniment central de la visita té lloc el dijous 20 de febrer, a les 18.00, al Carmel de la Immaculada de Barcelona amb la celebració d’una vetlla de pregària on els participants s’uniran al Rosari mundial organitzat per Mater Fàtima a diversos santuaris del món.

A l’hora de pensar en els fruits d’aquesta visita, Miquel Bordas destaca “l’augment de la fe, l’esperança i la caritat… fruits de conversió i estima a la mortificació personal per amor a Déu i als germans; de fervor eucarístic i pregària…”. També “la certesa que tenim una dolça Mare, que ens coneix i ens alleuja els nostres patiments”. Al capdavall, conclou, “que la nostra resposta a les exhortacions de Fàtima ens esperoni a practicar la misericòrdia, amatents a les necessitats temporals i espirituals dels nostres germans, especialment aquells que han estat descartats i oblidats pels nostres egoismes individuals i col·lectius”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!