Reunió dels bisbes de Catalunya a Vic amb motiu de l’any Claret

Els bisbes dela Conferència Episcopal Tarraconense s’han reunit dijous i divendrespassat a la Casa d’Espiritualitat Claret de Vic. Han acollit així lainvitació a celebrar alguna de les seves trobades habituals a la casa mare delsclaretians, motivats pel 150è aniversari de la mort del pare Claret, ques’escau aquest 2020.

L’any Claret ésuna commemoració congregacional de caire universal, arreu on hi ha presènciaclaretiana, i es va iniciar el mes de gener amb la trobada del governgeneral i dels superiors majors a Xile; coincidint amb la celebració dels150 anys de l’arribada dels missioners claretians a Amèrica.

Els bisbes de laTarraconense i l’equip de govern de la província de Sant Pau, reunit aVic, van fer divendres la pregària de laudes i la celebració del’eucaristia a la cripta del temple de Sant Antoni Maria Claret. Elpresident de la Tarraconense i arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, vapresidir l’eucaristia.

En l’homilia,Planellas ha fet memòria de la vida de sant Antoni Maria Claret, amb dos episodisdestacats. D’una banda, s’ha referit a la inquietud del pare Claret per lapastoral i per l’atenció a les persones. En aquest sentit, ha assimilat lainvitació que fa el papa Francesc a practicar una Església ensortida amb aquella intuïció de base del pare Claret i de tants altressants del seu temps. De l’altra, ha valorat l’afany pastoral i depredicació del fundador dels claretians, sempre atent a les necessitats de cadamoment.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!