Neix #AlcemLaVeu

«Venim de lluny, sommoltes, i alcem la veu per dir prou i lluitar per una Església nova que l’1 demarç de 2020 fa un pas endavant». Aquest és elcolofó al manifest que ha elaborat el col·lectiu #AlcemLaVeu,una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis catalanes,que denuncien «la discriminació i lavulneració dels nostres drets a l’Església catòlica», i advoquen «per una institució on les veus de les dones comptin, participin iliderin en les mateixes condicions que els homes».

El col·lectiu #AlcemLaVeu subratlla que l’Esglésiaestà sostinguda majoritàriament per dones: «Som majoria en les tasques de voluntariat, en les celebracionsreligioses, com a catequistes, als consells parroquials, som moltes en elsmoviments, associacions, esplais i en el món educatiu d’infants i joves. Sónincomptables les congregacions de religioses que treballen dia a dia pels dretsdels més vulnerables.» Fet que contrasta amb l’exclusió «sense miraments d’una gran part dels espais de lideratge,responsabilitat i representació de la institució». #AlcemLaVeu, davant aquesta invisibilització de les dones demana «quees busquin dones per a espais de responsabilitat en els moviments, parròquies,consells parroquials, activitats lligades a la institució, estructura eclesial,ensenyament universitari i càrrecs pastorals».

El col·lectiu ha elaborat un manifest que recull adhesions tant individuals com d’entitats i ha convocat unaconcentració l’1 de març a les 11 h davant de la Catedral de Barcelona.

La teòloga Neus Forcano, membre del col·lectiu, seràentrevistada al voltant d’aquesta qüestió al programa Llevat dins la pasta de Ràdio Estel i realitzat per la Pastoral Obrera de Catalunya el 28 de febrer a les 17.30 h.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!