Els catòlics catalans suspenen l'Església

Els catòlics catalans atribueixen a l’Església una nota de 2,61 sobre 10. Així ho mostren les dades de l’últim estudi elaborat pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que a partir de 3.600 enquestes (800 a Catalunya) va analitzar quina és la imatge de l’Església vers la societat espanyola.
Tot i que l’estudi no explica ni valora els motius, ha permès conèxier dades de molt interès com per exemple quina és la nota que atribueixen els catòlics catalans a l’Església, així com també el percentatge de persones que es consideren catòliques en tot l’Estat.
La principal conclusió que es pot extreure de l’estudi és que els catòlics suspenen l’Església i, en el cas dels catalans, de manera més contundent. A l’Estat, la puntuació que obté l’Església és de 3,8 sobre 10, però a Catalunya és de 2,6. En aquest sentit, la franja d’edat que més crítica és amb l’Església és la compresa entre els 25 i 34 anys, que la puntua amb un 1,82 mentre que la franja més jove (18 a 24 anys) la valora igual que la franja més adulta (50 a 64 anys), que li dona l’aprovació en un 23%.
Una altra de les dades d’interès que es desprenen d’aquest estudi del CEO són el nombre de persones que van a missa. Segons les darreres dades del CIS, a l’Estat espanyol el nombre de catòlics que no van quasi mai a missa ha pujat gairebé un 23% els darrers 20 anys. A l’actualitat dos de cada tres catòlics no van a missa en tot l’any, i els qui hi van regularment representen el 18,3%.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!