Augmenten en 27.000 les declaracions de la Renda a favor de l’Església catòlica

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, Mons. Luis Argüello, i el vicesecretari per a Afers Econòmics, Fernando Giménez Barriocanal, han presentat en roda de premsa les dades d’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaracio de la Renda del 2019, corresponent a l’activitat econòmica del 2018.
El nombre de declaracions a favor de l’Església ha estat de 7.191.387. Si es tenen en compte les declaracions conjuntes, més de 8,5 milions de contribuents destinen a l’Església el 0,7% dels impostos. Aquest fet suposa que el percentatge d’assignació puja al 32,32%.
Durant la campanya de la renda, 26.885 noves declaracions van marcar la X de l’Església. En la declaració del 2019 la quantitat destinada pels contribuents a l’Església augmenta en 16,6 milions i arriba als 284,4 milions d’euros, un increment del 6,19% pel que fa a l’any anterior. És la xifra més alta des de l’inici de l’actual sistema d’assignació tributària el 2007.
L’augment de la quantitat que els contribuents destinen a favor de l’Església catòlica en els darrers tres anys s’explica per l’evolució de la situació econòmica, amb un augment significatiu tant del nombre de contribuents que fan la declaració com de la renda declarada pels contribuents.
Això permet que l’Església catòlica tingui més recursos per continuar amb la seva activitat assistencial, educativa, evangelitzadora, cultural i de servei.
La quantitat recaptada creix en totes les comunitats autònomes sense excepció, i en nou d’elles, a més, es constata també una pujada del nombre de contribuents que van marcar la X. Sobretot a Madrid, Andalusia, Múrcia i Canàries. Per contra, Catalunya registra el descens més gran.
El tram d’edat que més marca la X són els contribuents d’entre 40 i 60 anys. Els joves menors de 19 anys també ho fan per sobre del 32,6% i entre els de 20 i 29 anys s’han incorporat 10.000 noves declaracions.

Les dones són les que més es decanten per posar la X. Ho fa un 34,90% davant del 32,6% dels homes. També són més les liquidacions individuals a favor de l’Església que les conjuntes: un 34,02% davant d’un 26,46%.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!