L’escola concertada vol tornar a fer sentir la seva veu

Si fa tot just dues setmanes la comunitat educativaconcertada impulsava una recollida d’al·legacions de disconformitat al projectede decret de programació de l’oferta educativa i d’admissió d’alumnat promogutpel Departament d’Educació, ara novament vol tornar a fer sentir la seva veu.

En aquesta ocasió, es tracta de recollir al·legacions al nouprojecte de decret de Concerts educatius, que supedita el concert a unaprogramació anual de l’oferta educativa que podrà comportar la supressiód’unitats concertades abans que les famílies hagin pogut optar pel centre de laseva preferència. També estableix nous requisits a les escoles si volen mantenirel concert (escolarització mixta o un 60% d’alumnat de la zona), mentre que, encanvi, segons denuncia l’escola concertada, «no existeix cap previsiód’aplicació econòmica que permeti fer front a unes noves condicions quecomportaran la retirada dels concerts o un increment de les aportacions que hande fer les famílies». «Reconeix la manca de finançament de lesescoles concertades, però no n’afronta la solució, creant inseguretat i senseresoldre l’infrafinançament.»

El termini màxim de recollida d’al·legacions és el 26 defebrer a la tarda. Pel que fa a l’anterior decret, es van arribar a presentar122.206 al·legacions davant del Departament d’Educació.

Meritxell Ruiz, directora de l’Escola Pia de Vilanova i laGeltrú i exconsellera d’Ensenyament, ha exposat en el seu compte de Twitter que«la gran majoria de l’escola concertada estem implicats en l’escolaritzaciód’alumnat amb necessitats. Però ho fem amb un finançament públic ínfim. I lesfamílies han de suplir aquesta manca de finançament. Això sí que segrega. I sihi ha alguna quota abusiva, l’obligació del Departament és revisar-ho. Perquèles quotes ens les aprova el Departament».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!