“La imposició de la cendra és símbol de conversió”

La imposició de la cendra és el signe de la caducitat de la condició humana i, alhora, un simbol de conversió”. Així s’ha expressat aquest dimecres, en declaracions a Ràdio Estel, el sacerdot Joan Obach, delegat de Pastoral Sacramental i Litúrgica de l’Arquebisbat de Barcelona. Ha explicat que “els trets més distintius de la Quaresma són la pregària, el dejuni i l’almoïna, signes de preparació”. Igualment ha definit aquests 40 dies com un període per apronfundir en la nostra vida cristiana.
Pel que fa al dejuni, Obach ha dit que consisteix “a saber abstenir-se d’allò que no és necessari”. En aquesta línia, el també rector de la Parròquia de Sant Oleguer de Barcelona ha recordat que la vida dels creients “està envoltada de gestos que no poden quedar buits”. També ha aclarit que “no es tracta només de no menjar carn, sinó de buscar el sentit de les coses que es fan”. Joan Obach ha afegit que “la tradició marca que, dels palmons cremats, queda la cendra que es fa servir per aquest dia”.
A partir d’aquest dimecres, es viuen 40 dies de camí fins al Dijous Sant, que marca l’inici del Tridu Pasqual. Segons el delegat diocesà de Pastoral Sacramental, “la vida cristiana és una camí, i la Quaresma sintetitza, d’alguna manera, aquest camí que fem per a la trobadea amb Déu”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!