Egèria

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 9 de març la Biblioteca Pública Espiscopal del Seminari de Barcelona va inagurar l’exposició “Egèria, escriptora i pelegrina”. La mostra inclou les descripcions, vivències i experiències d’aquesta escriptora i viatgera que va peregrinar a Terra Santa entre els anys 381 i 384, i s’ha organitzat amb l’objectiu d’ajudar a visibilitzar el paper cabdal que les dones han tingut a l’Església.
Un dels documents més importants que va deixar Egèria i que es podran veure a l’exposició és el que es coneix com l’Itinerarium ad Loca Sancta, un diari de viatge que conté una descripció única de l’Imperi Romà al segle IV i que explica de primera mà, amb accent de dona, com era Terra Santa en aquella època. D’altra banda, el llibre també inclou pràctiques de pelegrinatge i de litúrgia de l’Església primitiva.
L’exposició, que està instal·lada a la Sala de Lectura de la Biblioteca Episcopal del Seminari Conciliar de Barcelona, estarà oberta fins al 3 d’abril, i es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 20h. Dins el marc de la mostra, el dimecres 25 de març a les 21h, el Dr. Sebastià Janeras donarà la conferència “Egèria: la primera escriptora cristiana”, a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!