Carta pastoral del cardenal Omella amb motiu del coronavirus

Amb una invitació a aprofitar aquesta situació d’emergència sanitària per créixer en la vida espiritual. Així finalitza el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, la carta pastoral que ha volgut adreçar als diocesans i diocesanes davant l’emergència sanitària provocada pel Covid-19.

Una carta pastoral publicada el 14 de març en què Omella ha volgut traslladar el seu agraïment als poders públics i als treballadors dels centres sanitaris per la seva tasca; als contagiats pel virus i als qui estan en quarentena pel seu “testimoni d’enteresa” i “esforç per tal d’evitar nous contagis”; i als pares, mares, mestres i docents per la seva pacient i exigent tasca de formar els seus fills i alumnes. En la carta pastoral, el cardenal Omella també ha volgut transmetre la pregària i proximitat de tota la comunitat cristiana a les persones en risc: persones grans, infants i malalts crònics. “Heu de saber que no esteu sols”, ha manifestat el cardenal, “compteu amb la nostra pregària i proximitat atenta de tots els fidels d’aquesta diòcesi”.
Després d’agrair la tasca que realitzen a les parròquies, llocs de culte i diferents àmbits de la pastoral, en la seva carta pastoral, el cardenal Omella ha adreçat una invitació als preveres, diaques, consagrats i consagrades i agents de pastoral: “Procureu ser a prop dels qui pateixen i ho passen malament, encara que només sigui perquè senten la solitud i l’angoixa del contagi de la malaltia. (…) Ajudeu-los a descobrir la presència de Déu enmig d’aquest desconcert i dolor ocasionat per la pandèmia“.

Supressió de totes les celebracions públiques de l’Eucaristia
En la seva carta pastoral, l’arquebisbe de Barcelona ha remarcat la decisió presa pel conjunt de bisbats amb seu a Catalunya de suprimir totes les celebracions públiques de l’Eucaristia mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual. En aquest sentit, ha recordat que “tots els fidels de la nostra arxidiòcesi de Barcelona queden dispensats del precepte dominical”.
Alhora, ha convidat a tenir obertes les esglésies, on sigui possible, per tal que les persones que ho desitgin puguin anar a pregar. I als preveres, “a continuar oferint l’Eucaristia diària en sufragi pels vius i difunts i, en particular, perquè el Senyor aturi els efectes dolorosos d’aquesta pandèmia”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!