El Papa  diu que la pandèmia "empeny a valorar allò que importa"

El Papa va invitar aquest diumenge tots els creients a no trair ni abandonar allò que és veritablement important. En l’homilia de la Missa de diumenge de Rams, a la Basílica vaticana i sense presència física de fidels, Francesc va fer un joc de paraules a partir de la idea de servei. Va assegurar que “el drama pel qual estem passant, en aquest temps, ens empeny a prendre seriosament allò que de debò importa, a no perdre’ns en coses que no compten gaire i a redescobrir que la vida no serveix si no se serveix, perquè la seva mida és l’amor”.

Podeu escoltar AQUÍ l’última edició de DIARI DEL PAPA

El Pontífex va explicar també que el Senyor ens va servir fins al punt “d’experimentar les situacions més doloroses del qui estima, com són la traïció i l’abandonament”. En aquesta línia, va animar tothom a fer realitat aquest amor cadascú en la realitat de la pròpia vida. El bisbe de Roma va oferir que, “aquests dies a casa, ens posem davant del crucifix i el mirem, perquè és la mida de l’amor de Déu per nosaltres”. Igualment va comentar que, “davant del Déu que ens serveix fins a donar la vida, cal demanar, mentre es mira el crucifix, la gràcia de viure per servir”. A més, el Sant Pare va plantejar que els cristians “intentin contactar amb els qui pateixen, amb els qui estan sols i amb els necessitats, perquè no s’ha de pensar només en allò que manca, sinó en el bé que tots podem fer”. El Papa va comentar finalment que, en el drama de la pandèmia pel coronavirus i davant de realitats que s’enfonsen, Jesús ens demana que obrim el cor al seu amor i que, d’aquesta manera, sentirem el consol que ens sosté.

D’altra banda, coincidint amb la celebració ahir de la XXXV Jornada Mundial de la joventut a nivell diocesà, el Papa va invitar els joves “a conrear l’esperança, la generositat i la solidaritat de la qual tots tenim necessitat en aquest difícil moment”, com també a donar testimoni d’aquestes grans virtuts. Tot just després de l’Eucaristia, Francesc va demanar als joves que mirin “els veritables herois que surten a la llum aquests dies, perquè no són els qui tenen fama, diners i èxit, sinó els que es lliuren per servir els altres” i fins i tot donen sovint la seva vida. Finalment el bisbe de Roma va proposar als nois i noies d’avui que no tinguin por de gastar la vida per Déu i pels altres ja que, així, la guanyaran. Per cert, la creu de la Jornada Mundial de la Joventut, que passa de Panamà a Lisboa, es lliurarà finalment el proper 22 de novembre, festa de Crist Rei, i no pas aquest diumenge com estava previst. La crisi de la Covid-19 ha obligat a ajornar un moment que mostra l’horitzó de la propera edició, l’any 2022 a la capital portuguesa.

Missatge especial per a la Setmana Santa

I destaquem, a més, que el Papa acaba de fer públic un videomissatge per invitar els cristians a viure la Setmana Santa en aquestes circumstàncies tan excepcionals: “Aquests dies, penso sovint en les persones soles per a les quals és més difícil afrontar aquests moments. Sobretot penso en la gent gran, ja que els estimo molt. No puc oblidar els qui estan malalts a causa del coronavirus, a les persones ingressades als hospitals. Tinc present la generositat dels qui s’exposen al perill per superar aquesta pandèmia o per garantir els serveis essencials a la societat. Quants herois, de cada dia i a tothora!”.

I un detall de la celebració d’aquest diumenge de Rams. La creu de Sant Marcel, que habitualment es troba en una església de Roma, va tornar a ser aquest diumenge a la Basílica de Sant Pere durant la Missa presidida pel Papa. Aquesta imatge miraculosa està associada, des del segle XVI, al final d’una plaga, d’una epidèmia, que havia afectat la Ciutat Eterna. Ara Francesc la invoca incansablement, des d’una primera visita ara fa uns dies, per demanar el final de la pandèmia del coronavirus.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!