El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per acollir pacients que s'estan recuperant del coronavirus

Enmig de l’actual context de crisi sanitària que s’està vivint a causa del COVID-19, el Seminari de Vic ha anunciat que posarà a disposició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya un total de 30 habitacions de la seva residència perquè hi puguin ingressar, un règim de curta estada, persones afectades de coronavirus que no tinguin garantit l’aïllament al seu domicili particular. Com ha explicat el mateix Seminari a través d’un comunicat, l’allotjament sanitari del Seminari ajudarà a les persones que ja hagin fet la primera part de la recuperació a l’hospital a acabar de passar el temps que els quedi de quarantena.
L’accés a aquest nou servei que ofereix el Seminari de Vic es farà mitjançant els dispositius socials i sanitaris de cada municipi, els quals han de proposar l’ingrés a l’ICS (Institut Català de la Salut) i aquest autoritzarà el trasllat des del centre o servei sanitari on el pacient estava ingressat.
Les habitacions que s’utilitzaran com a allotjament sanitari es troben situades en dos pisos d’una ala posterior del Seminari, amb un accés únic i particular, aïllades de la resta de l’edifici, que en cap cas es veurà afectat. El personal que atendrà dia a dia els pacients que s’hi derivin són voluntaris amb un cert grau de formació sanitària o social, des d’estudiants de medicina fins a personal mèdic de diferents especialitats passant per infermeres i auxiliars d’infermeria o professionals d’atenció geriàtrica, supervisats per personal sanitari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!