El Banc dels Aliments de Barcelona multiplica la seva activitat per fer front a la crisi sanitària

Una de les conseqüències que està deixant la crisi sanitària provocada pel COVID-19 és la derivació d’una situació d’emergència social sense precedents, que ha fet que les entitats solidàries hagin près una rellevància especial. Un exemple el trobem en el Banc dels Aliments de Barcelona, que ha vist com des de l’inici de l’estat d’alarma les peticions d’ajuda alimentària per part de les entitats socials no paren d’augmentar, fins al punt que s’ha vist obligat a reorganitzar-se, com ha explicat a través d’un comunicat: ?Hem incorporat noves persones per fer tasques de magatzem i donar relleu a les més veteranes. També s’han contractat dos nous operaris per agilitzar l’entrada i sortida dels aliments. S’han incorporat noves entitats receptores i s’han posat en marxa nous programes de repartiment, com la distribució d’àpats cuinats. Es treballa contrarellotge amb l’objectiu de contribuir a garantir el dret a l’alimentació de les persones més vulnerables del nostre entorn”.

Aquestes noves mesures han permès que des del passat 14 de març l’entitat hagi repartit més de 891 mil quilos d’aliments, en gran part gràcies a que les donacions de les empreses aquests darrers dies també s’han vist augmentades.

Emergència Covid-19

Per tal de garantir que durant aquesta crisi es pugui seguir amb l’aprovisionament d’aliments i la seva distribució, el mateix Banc d’Aliments ha posat en marxa la campanya Emergència Covid-19. A través d’aquesta campanya tots els que ho vulguin poden ajudar l’entitat amb una aportació econòmica, que farà possible que el Banc continuï adquirint aliments i els faci arribar a les persones més necessitades: www.bancdelsaliments.org/ca/dona/index.html

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!