Els fruits de la pandèmia

La tràgica pandèmia que hem travessat, juntament amb el dolor que ha generat, també ha comportat aspectes positius que, amb el temps, anirem valorant. Per exemple, mossèn Sebastià Aupí, coordinador del Servei d’Acompanyament Espiritual i Assistència Religiosa de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i Parc Hospitalari Martí Julià de Salt, al Primer Pla d’aquesta setmana, declara: «S’ha generat una complicitat, unes confiances, que ens marcaran per sempre. El sol fet de veure aquest suport emocional i professional del capellà juntament amb el psicòleg i el psiquiatra treballant pel mateix objectiu, que és el bé de la persona, buscant la com- plementarietat, és de les coses més positives que hem viscut.»

El P. Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, en el seu article en aquest número, també subratlla les conseqüències generoses del COVID-19: «Els metges i tot el personal sanitari estan lluitant heroicament molt més enllà del que els exigeixen les seves responsabilitats professionals. Tots els treballadors dels serveis essencials, des dels transportistes fins als policies, passant per tants i tants d’altres, surten cada dia de casa amb valentia perquè a cap de nosaltres no li manquin els productes més necessaris per a viure. La solidaritat de moltíssima gent, la tasca de preveres i de religiosos, els actes altruistes, la preocupació que mostrem els uns pels altres en el confinament, els petits gestos d’amistat que ens enviem a través dels mòbils, tot això no són sinó signes d’allò més bo i noble que portem al cor.»

Quan el venerable Josep Torras i Bages el 1898 va escriure la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat perquè molts fidels des de casa poguessin «visitar-la», no podia sospitar que avui fos la Moreneta qui «visités» tantes llars mercès al bon servei de la televisió, de la ràdio i de les xarxes socials. Unim-nos doncs a la pregària de l’Abat als peus de Maria: «Que aquells que estan malalts puguin recobrar la salut i que en els moments de debilitat no els manqui mai consol, que els professionals sanitaris que en tenen cura siguin assistits sempre per l’esperit de saviesa i de fortalesa, que els qui tenen responsabilitats polítiques sàpiguen prendre les decisions correctes en benefici del bé comú, que en els cors dels qui sofrim la incertesa del moment present, sorgeixin la confiança d’un futur millor.»

Bona festa de la Mare de Déu de Montserrat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!