Nous nomenaments a l'arquebisbat de Tarragona

Aquest dilluns 4 de maig, l’arquebisbat de Tarragona ha fet públics els nomenaments del nou consell episcopal de l’arquebisbe Joan Planellas, el seu òrgan de govern més proper. La principal novetat que portarà aquesta nova estructura de l’Arquebisbat és la manera en la qual es gestionarà a partir d’ara, com ha explicat el portaveu de l’arquebisbat de Tarragona Simó Gras: «Fins ara l’Arquebisbat s’havia distribuït per àrees, de manera territorial. La voluntat de l’arquebisbe és que ara tot es gestioni segons la missió que es tingui encomanada».

Al capdavant dels ministeris hi haurà Mn. Joaquim Fortuny, que continuarà com a vicari general de l’arquebisbat, precedit dels tres nous vicaris, cadascú dedicat a una missió: Mn. Jordi Figueres, vicari de les persones, Mn. Joan Àguila, vicari de la pastoral, i Mn. Lluís Simon, vicari de la caritat.

D’altra banda, el mateix Mn. Simó Gras ha estat nomenat canceller, moderador de cúria i portaveu de l’Arquebisbat. Estarà acompanyat de la Sra. Rosalia Gras com a secretària general i vicecancellera, i de Mn. Miquel Marimon Vall, nou secretari particular de l’arquebisbe.

La resta dels nomenaments fan referència als Seminaris i la Biblioteca del Seminari, les vocacions, i l’administració dels béns de l’Església:

– Mn. Josep Mateu i Guarro, rector del Seminari Pontifici de Tarragona.
– Mn. Albert Fortuny Llaveria, delegat de vocacions.
*Mn. Jaume Gené i Nolla continua com a director espiritual del Seminari Major Interdiocesà.

– Mn. Josep Mateu i Guarro, delegat per a l’administració dels béns de l’Església.
– Mn. Manuel Maria Fuentes i Gasó, director de la Biblioteca del Seminari.
– Mn. Josep Manel González Álvarez, sotsdirector de la Biblioteca del Seminari.

En el mateix comunicat, Mn. Simó Gras ha anunciat que en breu l’Arquebisbat donarà les orientacions pel desconfinament progressiu de l’Arquebisbat amb motiu del virus Covid-19.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!