La Fundació Nen Déu posa en marxa la campanya de recollida de fons "Jo Prioritzo"

La Fundació Nen Déu, que treballa a Barcelona des de l’any 1892 i que ofereix educació, assistència i atenció especialitzada a persones amb discapacitat intel·lectual, ha impulsat la campanya de captació de fons “Jo Prioritzo” per finançar material sanitari per a les persones ateses a la seva llar-residència a Tiana (Maresme) i els professionals que en tenen cura. “Els protocols de seguretat ens obliguen a noves despeses que requereixen nou finançament”, ha explicat Salvador Pàmies, director de la Fundació Nen Déu. “Necessitem comprar material sanitari tant per als residents com per al personal, alhora que també cal finançar l’increment de professionals, ja que en la fase de confinament hem requerit dos monitors més per dia.”


La Fundació Nen Déu atén diàriament més de 240 persones amb discapacitat a través de l’Escola, el Taller Ocupacional, la Residència o el Centre de Dia. A més, la Fundació compta amb un centre de consultes externes, els Consultoris Mèdics Nen Déu, amb 52 professionals que realitzen més de 19.000 diagnòstics anuals. Tret dels dotze residents de Tiana, que reben una atenció presencial, la resta de persones estan rebent un seguiment telemàtic com a conseqüència de la crisi sanitària causada pel Covid-19. Des de l’11 de maig el Centre Mèdic ha reprès progressivament les visites presencials, sempre extremant les mesures de seguretat.


Intentem aproximar-nos al màxim posible a cadascun dels nois i noies que atenem”, explica Salvador Pàmies. “No obstant això, i malgrat que fem els màxims possibles perquè puguin continuar fent feina a casa, el rendiment escolar a casa no és en cap cas comparable al de l’escola.” Hi ha una altra qüestió important, que és la de la socialització, més encara quan parlem de col·lectius vulnerables: “Tancats a casa, es troben amb un entorn molt reduït, mentre que l’escola els permet socialitzar amb un grup elevat de persones. A la fundació reben educació, assistència i atenció especialitzada, i fan esport. En aquest sentit, el confinament és un drama per a tothom, però potser qui més el pateix són les persones amb discapacitat, per aquest grau de vulnerabilitat que tenen.”


El director de la Fundació Nen Déu ha explicat, en una entrevista al programa A primera hora de Ràdio Estel, que el finançament principalment prové del concert amb l’administració pública i de les quotes de les famílies. Ara bé, l’ajuda econòmica dels patrocinadors i donants privats és el que permet quadrar l’exercici econòmic i respondre al dèficit estructural. “Per això, busquem gent que estigui sensibilitzada amb les persones amb discapacitat i pugui fer la seva aportació.” Més informació: https://www.fundacionendeu.org/jo-prioritzo/

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!