Francesc anima a "pregar encara que no hàgim estat agraïts a Déu"

El Papa ha assegurat aquest dimecres, durant la segona audiència general dedicada a la pregària, que “Déu sempre és a prop del nostre cor”. Francesc ha destacat la dimensió encarnada de la pregària, perquè apropa el creient al Déu que s’ha fet un de nosaltres. “La pregària del cristià sorgeix de la revelació d’aquell Tu amb majúscules que s’ha manifestat i ha vingut a trobar-nos, donant-nos confiança i revelant-nos el Déu que ens acompanya, ens comprèn i ens considera amics”, ha explicat. En aquesta línia, ha afegit que “no té importància si ens sentim culpables de la nostra relació amb ell o si no hem estat fills agraïts, perquè ell sempre és fidel”.

Es pot escoltar AQUÍ l’última edició de DIARI DEL PAPA

El pontífex ha expressat també el seu desig que cada creient enforteixi la seva relació de fill i amic de Déu. “Us animo a conrear aquella relació i l’amistat amb Déu, i que la Mare de Déu de Fàtima intercedeixi per cadascú de vosaltres”, ha dit. El Sant Pare, en aquesta nova trobada presidida des de la Biblioteca del Palau apostòlic, ha animat tothom a unir-se aquest dijous a la jornada interreligiosa de pregària, dejuni i obres de caritat, convocada pel Comitè per la Fraternitat Humana. El bisbe de Roma ha defensat aquest gest perquè tots els homes i les dones enforteixin els seus vincles de germans per demanar al Senyor que salvi la humanitat de la pandèmia, que il·lumini els científics i que guareixi els malalts.
I novament en el context de la celebració aquest 13 de maig de la festa de la Mare de Déu de Fàtima, el pontífex ha invitat tots els creients a “viure aquest mes amb una pregària diària més fidel i intensa, sobretot amb el Rosari, com recomana l’Església obeint a un desig repetidament expressat a Fàtima per la mateixa Mare de Déu”. I adreçant-se sobretot als polonesos, el Papa ha recordat que, avui fa 39 anys, es va produir a la Plaça de Sant Pere l’atemptat contra Joan Pau II.
Record especial als estudiants i als professors

I abans, a l’inici de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare ha recordat aquest dimecres especialment “els estudiants, alumnes que estudien, i els professors que han de trobar nous camins per avançar en l’ensenyament”. Ha expressat en forma de pregària el seu desig “que el Senyor els ajudi en aquesta ruta, els doni coratge i també els faciliti un bon èxit”. En la seva homilia, a partir del fragment de l’evangeli del dia, del capítol 15 de Joan amb les paraules de Jesús quan diu que és el “cep veritable” i el seu pare “el vinyater”, Francesc ha qualificat el vincle amb Déu de “relació d’intimitat, mística i sense paraules, una unió marcada per la presència del Senyor, com també del Pare i de l’Esperit Sant”.

D’altra banda, hem sabut en aquestes últimes hores que la Missa de dilluns vinent 18 de maig, a les 7 del matí, serà l’última d’una sèrie que ha acompanyat milions de persones a tot el món cada dia durant més de dos mesos. Ha estat gràcies a les transmissions en directe per VaticanNews a través del streaming i també de diversos webs i canals de televisió que s’hi han unit. El final d’aquesta emissió diària coincideix amb la represa del culte públic a Itàlia i, a més, amb el centenari del naixement de Joan Pau II. Precisament amb aquest motiu, Francesc celebrarà el mateix dilluns l’Eucaristia a l’altar de la tomba del seu predecessor, canonitzat per ell mateix el 2014.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!