Mans Unides destina prop d’1

Mans Unides ha aprovat 45 projectes d’emergència, per un import proper als 1,2 milions d’euros, destinats a donar resposta a les peticions d’ajuda que l’ONG rep, diàriament, dels socis locals als països més pobres del món.
“Des dels primers dies de la pandèmia, la nostra tasca habitual es va veure alterada i ens vam veure obligats a donar suport a iniciatives d’emergència dirigides a les poblacions amb les quals treballem. No obstant això, vam entendre la greu situació com ‘una circumstància més’, és a dir, una dificultat que se suma a les que ja patien les comunitats més vulnerables, que són les que Mans Unides acompanya des de fa 60 anys”, assegura Clara Pardo, presidenta de l’ONG.
Des del començament de la crisi, Mans Unides treballa per adaptar alguns projectes, donar prioritat als altres i estudiar i donar suport en temps rècord a les sol·licituds d’emergència rebudes. “Aquesta crisi ens està plantejant reptes que mai no hauríem imaginat, però estem intentant donar-hi resposta sense perdre de vista quatre conceptes que acompanyen sempre la nostra manera de fer: proximitat, solidaritat, respecte i agilitat“, assegura Pardo.
“La crisi ha posat al límit de la supervivència milions de persones que viuen en països econòmicament molt empobrits, els estats poden donar una resposta molt limitada a aquestes necessitats o ni tan sols poden donar-hi resposta”, lamenta la presidenta de Mans Unides.
“La disjuntiva entre morir de Covid-19 o de fam és una cosa que mai cap ésser humà no hauria de plantejar-se. No obstant això, els missatges que estem rebent a Mans Unides ens fan plantejar-nos que aquesta disjuntiva és ja una realitat per a milions de persones”, denuncia Pardo.
L’ONG considera que és urgent donar suport amb mesures eficaces a aquests països que “no poden retrocedir gens ni mica en els seus nivells de desenvolupament ni en els èxits aconseguits amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni o amb els actuals Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un pas enrere seria un desastre i un retrocés gran seria una catàstrofe humana, econòmica, social i política que el món no es pot permetre”, adverteix la presidenta de Mans Unides.
“Per això, Mans Unides ha llançat una campanya d’emergència. Demanem la col·laboració de tothom perquè, ara, més que mai, l’ajuda als països del Sud és vital perquè no es quedin de nou enrere i puguin també recuperar-se de la crisi que ha comportat la pandèmia”, insisteix Clara Pardo.
COM COL·LABORAR-HI:
Compte d’emergència: ES42 0049 6791 7420 1600 0102
Bizum: 33439
Telèfon: 900 811 888

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!