“Cal enfortir les eines judicials contra la violència masclista”

Un nou crim aquest dimecres a l’Escala (Alt Empordà), on un home ha matat la seva dona i després s’ha suïcidat, ja són cinc els casos de violència masclista aquest any a Catalunya. Es tracta de la víctima numero 1.052, des que es van començar a comptabilitzar l’any 2003. Ara, durant l’estat d’alarma, s’han registrat 913 casos nous de dones en situació de violència. Olga Ortiz, advocada experta en lideratge femení i lletrada d’ofici en casos d’agressions contra dones, ha dit que “estem davant una xacra social”, i que “cal exigir el nostre país que millori per protegir i garantir la vida de les víctimes”. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat, ha demanat “enfortir les eines judicials per aconseguir-ho”. En aquesta línia, l’advocada ha explicat que “la reclusió per la pandèmia ha afectat molt negativament les víctimes i s’han vist incrementats els riscos”.

Olga Ortiz ha parlat de noves mesures per tractar els casos d’agressions masclistes, i ha explicat que “està en marxa el telèfon 016, per atendre les dones en situació vulnerable, així con l’aplicació per a mòbils i tauletes AlertsCops, de la Policia i la Guàrdia Civil, mitjançant la qual es pot fer un avís directe, només amb un clic i sense necessitat de despenjar el telèfon”.

En un altre moment, l’advocada ha dit que “els jutjats no estan tancats per a les víctimes, com tampoc els advocats, perquè els mecanismes per lluitar contra aquestes situacions hi són”.

Ortiz ha afegit que “les dones no estan soles i que fiscals, advocats, psicòlegs i jutges estem al seu servei”. Igualment ha destacat que “aquesta xacra social la hem d’aturar entre tots i totes”. Finalment la lletrada ha assegurat que “les dones que no denuncien no poden estar protegides”, i que “és molt important el suport social i familiar, perquè costa molt que una dona agredida t’expliqui la seva situació”. En aquest sentit ha conclòs que “la denúncia és efectiva”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dimecres 27 de maig.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!