700 anys de la primera processó de "Corpus Christi" a Barcelona

El proper 14 de juny, la catedral de Barcelona acollirà la processó de Corpus Christi a Barcelona, que complirà el seu 700 aniversari. Aquesta efemèride, que ens recorda la presència de Crist a la ciutat i aspectes com la caritat i l’amor als altres, se celebrarà per primera vegada dins el temple degut a la situació causada pel Covid-19, com ha explicat l’arquebisbat de Barcelona a través d’un comunicat: «Enguany, atenent les circumstàncies sanitàries excepcionals que vivim, la celebració del 14 de juny, a les 18 hores, a la Catedral serà la pròpia de la festa litúrgica, seguida d’una processó pel claustre de la catedral. Per Corpus de l’any que ve, se celebrarà la festa del 700 aniversari amb un seguici religiós i civil pels carrers de la ciutat

No obstant, el mateix Arquebisbat de Barcelona ha impulsat la celebració d’aquest setè centenari que comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i un gran nombre de colles, gremis i agrupacions populars que contribueixen a posar de relleu la gran festa religiosa i cívica del Corpus amb un programa d’activitats de commemoració que es podrà seguir per xarxes socials.

L’origen de la processó de Corpus

La «festa de les festes» té el seu origen a l’any 1320, segons fonts escrites que deixen constància del primer camí processional celebrat pels carrers de la ciutat comtal, una de les primeres processons d’arreu d’Europa i una de les pioneres al nostre país. Enguany, atenent les circumstàncies sanitàries excepcionals que vivim, la celebració del 14 de juny, a les 18 hores, a la Catedral serà la pròpia de la festa litúrgica, seguida d’una processó pel claustre de la catedral. Per Corpus de l’any que ve, se celebrarà la festa del 700 aniversari amb un seguici religiós i civil pels carrers de la ciutat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!