El bisbat de Lleida manté les esglésies obertes davant el confinament de la comarca del Segrià

El dissabe 4 de juliol, a causa de l’aparició de nous brots actius de coronavirus a la comarca del Segrià, el Govern de Catalunya va acordar decretar de forma indefinida el confinament perimetral d’aquest territori, que abarca pràcticament totes les comunitats parroquials de l’arxidiòcesi de Lleida.
Davant d’aquesta notícia, el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls va decidir emetre un comunicat a tots els preveres de la diòcesi per avisar de les noves mesures de seguretat que s’hauran de prendre a partir d’ara a les esglésies amb aquesta nova situació. Com explica a la nota, tot i el confinament perimetral de la comarca, les esglésies es mantindran obertes, fet que permetrà que es continuïn celebrant les eucaristies i els funerals (sempre que no se superi el nombre de 10 persones). En aquest sentit, el bisbe va recordar que als pobles és oportú que els preveres es posin en contacte amb les autoritats locals i comuniquin als fidels les noves normes de seguretat.
D’altra banda, en el mateix text el bisbe Salvador també va aprofitar per recordar que tot i que les esglésies segueixin obertes, encara és vigent la dispensa del compliment de la missa dominical, fet que permetrà als fidels viure el confinament de la manera més segura possible. Pel que fa al desplaçament dels rectors entre les seves parròquies, a partir d’ara serà necessari que utilitzin el certificat que ja van rebre fa dos mesos per part del bisbat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!