Sant Egidi demana solucions per als "camps de presoners" de Líbia

La Comunitat de Sant Egidi ha demanat aquest dijous que s’escoltin les paraules del Papa pronunciades dimecres sobre Líbia. El col·lectiu fundat per Andrea Riccardi ha afirmat que el que va dir Francesc, en la seva homilia de la missa amb motiu del setè aniversari de la seva visita a Lampedusa, “sacseja les consciències”. Recordem que el pontífex va referir-se als “camps de presoners” a Líbia, on el patiment “és inimaginable”. Sant Egidi assegura, des de Roma, que “no podem seguir indiferents davant la situació que s’ha creat des de fa temps a Líbia i de la qual, com també afirmava el Sant Pare, només tenim des del nord una versió destil·lada, passivitat que encara és més incomprensible avui, amb la crisi del coronavirus”.
En una nota, la Comunitat de Sant Egidi comenta l’homilia que el bisbe de Roma va pronunciar durant l’Eucaristia celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta. Recorda que, “a l’infern d’aquells camps de detenció, viuen homes, dones i nens que han de ser salvats urgentment si encara creiem en la cultura i en la civilització que van fundar Europa”. El col·lectiu fa una crida a el govern italià perquè “promogui una iniciativa europea per salvar ràpidament les víctimes d’aquest tràfic d’esclaus modern”. L’escrit assegura que “el camí que cal seguir és el d’una evacuació humanitària que s’hauria de realitzar tenint en compte el model dels corredors humanitaris, duts a terme per la Comunitat de Sant Egidi amb les Esglésies protestants i amb la Conferència Episcopal Italiana”. Aquesta acció, en quatre anys, ha fet que arribessin a Itàlia i a altres països europeus, entre ells Andorra, més de 3.000 refugiats que han aconseguit ser acollits i integrats.

Francesc: “La fe ha de ser missionera”
El Papa assegura avui, en el seu missatge de Twitter, que “la fe ha de ser missionera perquè, si no, no és fe”. En el seu compte @Pontifex, Francesc diu que aquesta fe “sempre porta a sortir d’un mateix i ha de ser transmesa, no pas per convèncer, sinó per oferir un tresor”. El bisbe de Roma expressa, en forma de pregària a Déu, el seu desig que tots “visquem la nostra fe de manera transparent, amb portes obertes”.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 24′) l’última edició de DIARI DEL PAPA

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!