Pere Casaldàliga

El bisbe Pere Casaldàliga, de 92 anys, es troba ingressat a l’hospital de São Félix do Araguaia, al Brasil, com a conseqüència de “problemes respiratoris agreujats pel Parkinson i l’edat”, informa l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, amb seu a Barcelona, i l’Associació ANSA, del Brasil. Aquestes entitats asseguren que el bisbe “està acompanyat en tot moment i ben cuidat”. Així mateix, demanen pregàries “per la seva salut”. “Esperem que pugui tornar a casa seva tan aviat com sigui possible”, conclouen.
El bisbe claretià Pere Casaldàliga ha concretat la seva vocació com a religiós missioner del Cor de Maria i també com a escriptor i poeta. Ha viscut bona part de la seva vida al Brasil, país on va ser bisbe de la prelatura territorial de Sao Félix do Araguaia, a l’estat del Mato Grosso. Es va comprometre amb la Teologia de l’Alliberament i la defensa dels drets dels més desfavorits.

Nascut a Balsareny el 16 de febrer del 1928, Pere Casaldàliga i Pla va ser ordenat el 31 de maig del 1952 a Barcelona durant el Congrés Eucarístic Internacional i es va unir als claretians. Casaldàliga va exercir el sacerdoci a Sabadell, Barcelona, Barbastre i Madrid. Des del 1968 ja va viure sempre al Brasil, primer com a fundador d’una missió claretiana al Mato Grosso i, a partir del 1971, com a bisbe de São Félix do Araguaia, ministeri que va exercir durant més de 35 anys. Ja com a bisbe emèrit, tot i que la Santa Seu li va recomanar abandonar el país a causa de les amenaces que rebia, va decidir quedar-se a la diòcesi amazònica per continuar treballant amb els indígenes i camperols.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!