L’Església llatinoamericana subratlla el testimoni de Casaldàliga

El Consell Episcopal Llatinoamericà (CELAM) ha fet un comunicat on expressa el condol per la mort del bisbe Pere Casaldàliga: “Aquest germà nostre ha donat un testimoni especial de la proximitat amorosa de Déu vers els més pobres. El rostre d’una Església pobra per als pobres ha brillat sempre en la seva conducta episcopal.”
Especialment durant els anys durs del règim militar viscuts al Brasil, els bisbes llatinoamericans destaquen que Casaldàliga va ser un referent constant “de pastor que guarda fidelment el seu ramat. (…) Pere Casaldàliga va ser i seguirà essent una icona en la defensa dels pobres, especialment dels indígenes”.
El comunicat del CELAM subratlla que “la memòria dels màrtirs, que ell va guardar i conrear, la senzillesa de vida del pastor identificat amb el ramat, la promoció de la pastoral de conjunt i l’atenció contínua als signes dels temps són tantes altres marques que brillen en el seu testimoni. Ell, com a poeta, va prestar la veu a Amèrica Llatina i el Carib”.

En unió al dolor de l’Església brasilera, el Consell Episcopal Llatinoamericà afirma que “ara és tota aquesta terra, per ell tan estimada, que pren la paraula per presentar una pregària d’agraïment a Déu pel seu testimoni i una súplica confiada per la seva felicitat eterna amb Aquell, que ell, com un pelegrí, ple de mística i de poesia, ha buscat sempre”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!