Beques “Beat Samsó” per a la formació dels futurs mestres de religió catòlica

La Federació de Cristians de Catalunya ha creat per a aquestcurs les beques “Beat Samsó” amb l’objectiu d’afavorir una formació accesible ide qualitat per als futurs mestres de religió catòlica de les escoles públiquesi d’iniciativa social.

Aquests ajuts, que poden arribar a cobrir el 50% de lamatrícula, estan destinats a alumnes que vulguin cursar els estudis encaminatsa l’obtenció de la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA), undels requisits indispensables per impartir -amb garanties- l’assignatura dereligió catòlica als centres educatius.

Amb la creació d’aquestes beques, la Federació de Cristians volrevitalitzar la figura del Beat Josep Samsó i Elias com a model de pedagogcatòlic i vol animar els responsables de l’educació catòlica de Catalunyaperquè coneguin la seva obra, imitin el seu exemple i s’encomanin a la sevaintercessió per al bé dels infants i dels joves.

Quan era rector de la parròquia de Santa Maria de Mataró, elBeat Samsó va morir assassinat l’1 de setembre de 1936, a l’edat de 39 anys. Solia dir: “Sempre he estat de l’opinió que cal defensar l’Esglésiaamb tots els mitjans possibles, menys amb les armes, perquè Jesucrist, el meuDiví Mestre, va defensar la seva Església morint i no matant”.

Des d’aquest mes de setembre queda obert el termini per a lapresentació de sol·licituds de beques per al curs 2020-2021.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!