Colòmbia celebra la Setmana de la Pau

Sota el lema Fem el pas, el retrobament és amb la pau, l’Església a Colòmbia celebra, del 6 al 13 de setembre, la 33ena Setmana Nacional de la Pau.
Com ha explicat el director del Secretariat Nacional de Pastoral Social de Colòmbia, Mons. Héctor Fabio Henao, aquesta setmana té lloc enmig d’unes circumstàncies molt especials, “en les quals el país es troba realment commogut pels assassinats de milers de persones, entre ells: defensors de drets humans i persones compromeses amb el tema de la pau”. Segons Mons. Henao, “cal un gran pacte per la reconciliació i la vida”.
De la seva banda, els bisbes de la província eclesiàstica de Cali han fet un comunicat on assenyalen que “la pau és un bé comú i una herència amb la qual tots ens hem de comprometre. Exhortem tots els implicats en el conflicte a deposar les armes i els convidem, juntament amb el Govern, a canviar aquesta història de mort i destrucció, tot iniciant un diàleg i salvant la credibilitat de l’Acord de l’Havana”.
Aquest acord es va signar el 2016 a la capital cubana entre el govern cubà i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia després de tres anys d’intenses negociacions i no menys de 52 anys d’enfrontaments violents que van causar més de 200.000 morts, 45.000 desapareguts i 7 milions de desplaçats.
La Setmana de la Pau, afirmen els prelats, “ens porta a reflexionar sobre la vergonyosa violació dels drets humans” i a proclamar “la dignitat igual de tothom, sense cap discriminació”. Especialment, pensen en els afroamericans i els joves del país, “massacrats en les nostres terres, presons i ciutats”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!